keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Tapaus Wilhelmiina Halme, osa 2 - Kipuvideo ja päivystyskäynti 4.3. 2014

Wilhelmiinan tarinan ensimmäisen osan voit lukea täältäLupasimme Wilhelmiinan stoorin ekassa osassa julkaista ns. "kipuvideon". Se video löytyy nyt tämän tekstin alapuolelta. 


Videon on editoinut DirtyDeeds 5.6. 2014


Myöhemmin tutkimuksissa Wilhelmiinan niskasta löytyivät seuraavat viat:

- välilevyn pullistuma ja hermojuuren ärsytys
- selkäytimen ahtauma kaularangassa
- vaarallisesti puoliksi irrallinen luunpala selkäytimessä

Wilhelmiina leikattiin 30.5. 2014 Kuopiossa ja on parhaillaan toipumassa leikkauksesta. Leikkaus meni hyvin ja siinä tehtiin siis seuraavat operaatiot:

- pullistuneen/revenneen välilevyn poisto ja nikamien yhteenluudutus
- irrallisen luunpalan poisto selkäytimen läheltä
- kaularangan avartaminen sisäpuolelta (selkäytimelle lisää tilaa)

Julkaisemme kesän aikana lisää osia Wilhelmiinan tarinasta, mm. tarinan kaularankaleikkauksesta leikkauskertomuksineen.

41 kommenttia:

 1. Kurjaa, että hoitovirheitä on tapahtunut kohdallesi,mutta en voi käsittää miksi sinun pitää joka käänteessä kaikki asiat tuoda julkisuuteen. Rupee väkisinkii miettimään miten niitä vastoinkäymisiä sattuukin noin paljon...Itselläni on selkä leikattu ja olen useaan otteeseen sairaalassa ollut kivun takia ja en ole vastaavaa kokenut enkä muiltakaan kuullut. Mitäs jos keskittyisit itsesi parantamiseen ja elämästä nauttimiseen sen sijaan että julkaiset tuollasia kipuvideoita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, mikäli sinulla ei ole mitään rakentavaa sanottavaa, ole hyvä ja pysy poissa sivuiltamme. Jos vähänkään vaivautuisit tutkimaan sivujamme, huomaisit että kyse on hyvästä tavoitteesta ja tärkeästä asiasta, johon yritetään saada suuren yleisön huomio kiinnittymään.

   Kyse ei ole yksittäisen henkilön julkisuushakuisuudesta, vaan jostain paljon suuremmasta. Yritämme pitkällä tähtäimellä saada hoidon laatua Suomessa paremmaksi ja se onnistuu vain jos ensin saamme suuren yleisön huomion kiinnitetyksi epäkohtiin. Toisin sanoen, me teemme työtä myös sinun hyväksesi.

   Ja jos olet vähänkään enemmän pyörinyt vertaistukipalstoilla, olet varmasti huomannut, että tällainen toiminta Suomessa on aivan liian yleistä. Jos edelleen haluat vain vinkua älyttömistä pikkuasioista etkä ymmärrä toimintamme isompaa tavoitetta, voin vain toistaa pyyntöni:

   pysy poissa sivuiltamme.

   - DD

   Poista
  2. Jotenkin aloin epäillä, että olet itse terveydenhuollon henkilökuntaa. Se selittäisi asenteesi. Näinhän se on, että se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa...

   Poista
  3. Vai julkisuushakuisuutta?

   Minulla ei ole koskaan riittänyt voimat ja rohkeus moiseen, vaikka olenkin suunnitellut vastaavaa, että olisin "antanut kasvot kivulle" ja tuonut tätä kaularankavammojen kanssa kamppailevien kipuhelvettiä ja huonoa hoitoa esiin. Kiitos Wilhelmiina <3

   En ymmärrä alkuunkaan anonyymin kommentointia.
   Kyllä me kovien kipujen kanssa kamppailevat haluaisimme nauttia elämästä ja haluaisimme todellakin parantua, mutta kaikkien kohdalla se nyt vaan ei ole niin yksinkertaista. Minua suorastaan loukkaa tuollainen kommentointi ja vähättely -älä välitä moisesta Wilhelmiina <3

   Onhan se tietysti hienoa, jos anonyymin kohdalla on kaikki mennyt hienosti ja kivut ovat jääneet leikkaussalin pöydälle/sairaalan sänkyyn. Sitä en kuitenkaan ihan heti usko, etteikö kipupotilas olisi kuullut epäkohdista. Niistä kuulee viimeistään kuntoutusjaksoilla ;)

   Kyllä nuo Wilhelmiina vastoinkäymiset ovat ihan arkipäivää Suomessa ja meidän joukko on suuri. Oma elämäni on ollut myös täynnä vastoinkäymisiä / hoitovirheitä / vakuutustaistelua/ Kelan hylkyjä yms v 2001 auto-onnettomuudesta lähtien. Kaularankavammoja ei vaan yksinkertaisesti osata hoitaa Suomessa, eikä etenkään terveyskeskuksissa. Nykyään sentään tehdään magneettikuvauksia vastaavien onnettomuuksien jälkeen, mutta minulle tehtiin tavallinen rtg-kuvaus, joka on yhtä tyhjän kanssa näissä vammoissa.

   Itsekin olen joutunut istumaan kovissa tuskissa terveyskeskuksen päivystyksessä. Kello tikitti ja odotin, että joudunko klo 22 lähtemään kotiin vaiko sairaalan päivystykseen ja lopulta lääkärin luo päästyäni saan määräyksen mennä kotiin ottamaan hevosenannoksen lihasrelaksanttia ja perumaan seuraavana aamuna alkavan kuntoutusjakson -siinä vaiheessa totesin, että olisivat sittenkin voineet ottaa sen kuumeisen pikkupotilaan ennen minua ja lähettäneet minut sinne sairaalaan jonottamaan (olisin ehkä saanut kipupiikin ja helpotuksen hetkeksi).

   Onneksi Wilhelmiina lopulta pääsi leikkaukseen. Nyt toivotaan vain parasta, että voisit jatkossa elää kivutonta elämää :) Minulla taistelu kivunhoidosta jatkuu edelleen. Neurokirurgi ei uskaltanut leikata v.2004-05, halvaantumisriski kohdallani liian suuri. Viimeisin HOITOVIRHE sattui reilu viikko sitten. Terveyskeskuksen keikkalääkäri jätti kaikki kipulääkkeet uusimatta "minua näkemättä, minua kuulematta, keskussairaalan tekstejä lukematta". Vastahan minut on 1,5 v sitten lähetetty tk:sta keskussairaalaan juuri sen vuoksi "kun meillä ei riitä asiantuntemusta/keinoja sinun hoitoosi". En ymmärrä, miten tk:n lääkäri voi hyppiä sairaalalääkärin silmille ja jättää lääkkeet uusimatta. Nyt olen taas tk:n ajanvarausjonossa sattuneen vuoksi. Soitto sairaalaan, muutaman päivän odottelu, lopulta sairaalan fysiatri kirjoitti reseptit uusiksi. Mutta miten olisi käynyt, ellen olisi ollut edelleen tämän lääkärin potilaana?

   Siinä se onkin työmaa, että Suomessa saataisiin kivunhoito paremmaksi. Toivottavasti tämän videon avulla tavoite saavutettaisiin ja me kaikki kipujen kanssa kamppailevat saisimme jatkossa parempaa hoitoa.
   Kiitos Wilhelmiina rohkeudestasi "antaa kasvot" tämän asian puolesta ja DD hyvin tehdystä videosta <3

   Poista
  4. Hyvä että tuot epäkohtia julkisuuteen-tosi ikävä tilanne ja tsemppiä sinulle.Kun näitä tarinoita kuulee, toiset pääsee hyvin hoitoihin ja toiset jäävät hoitamatta. Itse olen tällä hetkellä yksikätinen ja julkisella puolella ei asiat hoidu!

   Poista
 2. voi Wilhelmiina <3 on raastavaa katsoa Sinun tuskiasi,mutta jos nyt leikkauksen jälkeen alkaisi kivuton elämä.On hyvä,että tuotte esille nämä asiat.kaikki eivät jaksa kipujensa takia varmaan taistella.Sinulla on varmaankin hyvä ystävä(montakin ).Eikö kirurgi saanut varoitusta ?ja eikö hoitajat vieneet sanomaa eteenpäin,että täällä olisi heti apua tarvitseva henkilö.On törkeää toimintaa.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Kyllä voin omastakin kokemuksestani sanoa tuolle edelliselle nimettömälle, että tällaista tapahtuu ja joka käänteessä on minunkin perheessäni joutunut varmistelemaan, että lähete on tehty, että lääkäri on lukenut aiemmat merkinnät ja että perusasiat kuten allergiat huomioidaan esim. lääkityksessä!
  Moni vanhuskin on puokiheitteillä, kun ei omaiset ymmärrä, että näiden puoiia täytyy pitää asiantuntijoiden puolihuolimattoman asenteen - tai siihen johtaneen ylikuormituksen - vuoksi.

  VastaaPoista
 5. Niin oliko tämä kipuvideo vai sisustusvideo huonolla musiikilla varustettuna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että herätti tunteita :)

   Poista
  2. Vastaan yksiselitteisesti: oli se!

   Poista
 6. Onko WIlhelmiina ollut yhteydessä potilasasiamieheen? Onko asiasta tehty potilasvahinkoilmoitus? Suosittelisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiat etenee näiltä osin omaa polkua eli kyllä tähän joutuu nyt toimenpiteitä tekemään!!

   Poista
 7. Eläydyin täysillä tuohon kipukohtaukseen. Tosi surullista katsottavaa :(

  Minä olen yksi tällainen, joka saa taistella joka kerran, kun lääkärille menen.
  Monta vuotta kävin, ja sanoin, että tätä menoa en kävele kun täytän 40 v. Oli kaikenlaista jalan heikkoutta, läpsymistä, kipua yms. No, siihenhän se meni, että kotona välillä konttasin, kun jalka ei pitänyt alla, en päässyt yh:na itse ruokakauppaan jne.

  Mutta sitten minä tilasin ajan fysioterapeutille, kun ajattelin, etten jaksa mennä lekurille kiistelemään enää. OMT-fysioterapeutti löysi viidessä minuutissa syyn, ja se oli nikamakaaren murtuma ja nikamasiirtymä. No, sitten sai taistella kuvauksista yms. Loppujen lopuksi onnekseni pääsin Fysiatrian polin asiakkaaksi.

  Niskakipua olen valitellut parikymmentä vuotta, mutta en saanut kuvauksia, koska aina diagnosoitiin jännityspäänsäryksi. Tiesin koko ajan itse, että on jotain muuta. Oireet on pahentunut.
  No, kun alaselän vuoksi pääsin Husin Fysiatriselle asiakkaaksi, sain sitä kautta myös niskakuvauksen. Kulumaa nikamissa ja välilevyissä madaltumaa, yksi pullistelee kahdesta kohtaa. Nyt on taas menossa kausi, kun syön kamalaan naama- ja niskakipuun aamusta iltaan särkylääkettä.
  Miulla myös koskee toiseen käteen aina silloin tällöin, ja lenkillä joudun sitä pitämään ylhäällä ja painamaan rintaa vasten, että kipu hellittäisi.
  Mutta fysiatrin mielestä tämä kasvo- ja käsikipu ei voi johtua niskasta, koska ne niskalöydökset eivät ole niin pahat. Minusta taas niska aiheuttaa ihan selkeästi kasvo- ja käsikivun. Ja jumalattoman silmäkivun. Mutta mitäs sitä potilasta kuuntelemaan, eihän se mitään tiedä.
  Tosin pääkuvaus todisti, ettei se voi muustakaan johtua. Mutta odotetaan nyt vielä fysiatrin vastausta, neurologin on jo saatu. Ja se oli sama kuin miun oma tunne asiasta.

  Minulla on paljon oireita. Terveyskeskusääkäri sanoi siitä. Yritin sanoa, että kuule niputa ne yhteen, niin voit saada yhteisen nimittäjän niille. Mutta ei, meidän terveyskeskuksessa kun tilaat ajankin, niin saat tehdä sen vain yhden oireen kanssa kerrallaan. Ja vain siitä puhutaan sitten lääkärillä. Hitaasti hoituu hommat.

  Harmi, ettei ole varaa yksityiselle. Koska en voi käydä töissä. On tämä melkoista taistelua. Kohta varmaankin elämän ja kuoleman välillä.

  Toivon todella, että saat Wilhelmiina tuskattomamman elämän. Ja että lääkärit rupeaisi kuuntelemaan asiakasta. Ja ottamaan heidät todesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös sitä juuri ole (ainakin joskus) painotettu, että lääkärin kanssa asioitaessa pitäisi kaikki vaivat tuoda esiin? Että jos vaikka nimenomaan se yhteinen nimittäjä löytyisi niille.. Tai että millainen yhteisvaikutus niillä kokonaisuutena vaikka olisi. Sen kun vielä jonakin päivänä näkisi, että lääkärit tutkisivat niitä tietojärjestelmiä ihan oikeasti ja tekisivät niistä päätelmiä muunkin kuin pelkästään luulosairauden osalta. Kerran elämässäni sattui sellainen ihme kohdalleni, ja johan lähti asiat hoitumaan! Oli todella piristävä poikkeus vaikka kyseessä olikin vain yksi rikka rokassa (mutta ei kuitenkaan aivan mitätön). Ohjattiin saman tien oikeaan hoitoon, eikä ole sen jälkeen enää vaivannut!

   Poista
  2. Yksi tärkeä asia on tutkimatta. Sinun virtsanjohtuvuus ylipaineella nuppiisi.
   Miksi säilöt virtsan päähäsi , kusipää!
   Naputtelin äskettäin pistareihin ja lätkin pommeja painavaan säkkiin.
   Olen piirtänyt sinunkaltaistesi Karpokarvahattupaviaanien kuvan keskelle säkkiä ja täysosuma tekee niin hyvää niin perkeleen hyvää.

   Poista
 8. saisi näihin asioihin objektiivisenkin näkökulman. Ja ihmisten hyvä huomata oma kuolevuutensa, ja sairastavuutensa, ja tiedostaa se, että luonto antaa ja luonto ottaa - lääketiede on Suomessa vertailukelpoista mihin muuhun maahan tahansa, mutta se ei poista sitä tosi asiaa, että tuuristakin riippuen osan kohtalo meistä on myös sairastua ja potea.

  VastaaPoista
 9. Mitä tarkoitusta tällainen blogi palvelee?

  VastaaPoista
 10. Hyviä pointteja blogissa, mutta kyllä hyvääkin hoitoa saa. blogin viestin uskottavuutta ja asian läpimenoa nakertaa, että asiasta voi näköjään puhua vain yhdellä suulla. Jos joku sanoo hyvääkin kokemusta terveydenhuollosta, seuraa agressiivinen kehoitus poistua ja lähtökohtaisesti suhtaudutaan terveydenhuollon toimijoihin kuin s..sta seuraavaan... Asia menee paremmin eteenpäin jos on tilaa keskustelulle, ilman että kiivastutaan liikaa. Keskustelua ei kannata ottaa myöskään oman vaivan väheksyntänä. Kokemuksia on ihmisillä erilaisia, hyviä ja huonoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä usko että täällä keskitytään syvälliseen keskusteluun. Lähinnä omien kokemusten vuolassanaista päivittelyä. Vähän niin kuin Karpolla on asiaa, mutta ilman juornalistista otetta ja asioihin paneutumista. Karpossakin parasta oli karvalakki.

   Poista
  2. Toisaalta asioiden purkaminenkin voi helpottaa oloa. Lisäksi täällä on muita joilla on valitettavaa jolloin vertaistukeakin löytyy. Kuitenkin jos nopeasti laskee niin täällä on max 100 ihmistä jolloin lopulla 99.9% ei ole mitään valittamista. Jos tämä sama kirjoitus olisi iltalehdesä niin se olisi tutkmus siitä kuinka 99.9% tapauksista homma toimii

   Poista
  3. "Kuitenkin jos nopeasti laskee niin täällä on max 100 ihmistä jolloin lopulla 99.9% ei ole mitään valittamista."

   Eli tuolla täysin arvailupohjaisella metodillasi päädyit siihen lopputulokseen, että 99.9%:ssa tapauksista kaikki toimii hienosti? Eli perustat tuon näkemyksesi täydellisesti mutu:un?

   Katsotaanko, mitä tieteelliset tutkimukset asiasta sanovat? 9 sairaanhoitopiiriä tilasi Aalto-yliopistolta tutkimuksen terveydenhoitojärjestelmämme tilasta. Tuo tutkimus valmistui keväällä 2014 ja sen nimi on "Sisältöä sote-uudistukseen".

   Tuossa tutkimuksessa todetaan, että kuvitelma hyvin toimivasta palvelujärjestelmästä terveydenhuollossamme on ILLUUSIO. Lisäksi siinä todetaan, että "Meillä on oppimista muiden maiden tehokkaimmista järjestelmistä."

   Pidempi lainaus tuosta tutkimuksesta kuuluu näin:

   ”Keskieurooppalaiset sairaalat ovat usein noin 20–30 % tehokkaampia kuin suomalaiset . Vertailemalla eri tavoin toimivia yksiköitä keskenään on syntynyt illuusio hyvin toimivasta ja taloudellisesta palvelujärjestelmästä. Ainoastaan palvelukokonaisuuksien tarkastelu paljastaa, että maamme sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmällä on käytettävissä viidenneksi eniten henkilökuntaa. Meillä on oppimista muiden maiden tehokkaimmista järjestelmistä.”

   Tutkimukseen voi tutustua osoitteessa http://www.kaks.fi/sites/default/files/TutkJulk_78_net.pdf

   Olisiko aika perehtyä tähänkin aiheeseen faktapohjalta ja hylätä nuo tunnepitoiset kuvitelmat siitä, että suomalainen terveydenhuoltojärjestelmä on hienossa kunnossa? Tuon tutkimuksen alussa todetaankin, että "yleinen käsitys on ollut se, että terveydenhoitojärjestelmämme on vähintäänkin yhtä hyvä kuin muissa Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa. Ellei parempikin."

   Asiaa tarkemmin tutkittaessa kuitenkin havaittiin, että meidän terveydenhuoltojärjestelmämme on kohtuullisen huonossa kunnossa eurooppalaisittain verrattuna. Tietyt asiat toimivat hienosti ja tietyillä alueilla meillä on aivan maailman luokan huippuosaamista, mutta kokonaisuus ei toimi kunnolla. Suurin syy lienee rakenteellinen ja se, että järjestelmämme on syntynyt pitkän ajan kuluessa eikä sitä ole ilmeisesti missään vaiheessa kunnolla uudistettu tyhjältä pöydältä lähtien...

   Poista
  4. "Hyviä pointteja blogissa, mutta kyllä hyvääkin hoitoa saa."

   Niin saa, mutta eikös olisi hyvä idea karsia ne epäkohdat pois ja pyrkiä parantamaan tätä järjestelmäämme, joka tuoreiden tutkimustenkin mukaan on huonommassa kunnossa kuin monessa keskieurooppalaisessa maassa?

   "Jos joku sanoo hyvääkin kokemusta terveydenhuollosta, seuraa agressiivinen kehoitus poistua..."

   Tämä johtui siitä, että kyseisen kirjoittajan tarkoitus ei näemmä ollut tuoda esille hyviä kokemuksiaan terveydenhuollosta, vaan päätarkoitus näytti olevan mollata Wilhelmiinaa julkisuushakuisuudesta ja samalla pyrkiä antamaan se kuva, että Wilhelmiina suurin piirtein "kuvittelee" huonon hoitonsa.

   Kyseinen anonyymi mollaaja sattuu lisäksi olemaan eräs mikkeliläinen sairaanhoitaja, joten hänen vaikuttimensa tuohon kirjoitukseen tuskin olivat kovin vilpittömät...

   Poista
  5. Tuossa tutkimuksessa (http://www.kaks.fi/sites/default/files/TutkJulk_78_net.pdf)
   tehokkuudella tarkoitetaan, että tehdään mahdollisimman paljon pienillä resusseilla. Eli haluatteko, että nyky Suomessa vähennetään terveydenhuoltohenkilökuntaa ja resursseja eli vähennetään tutkimusmääriä, sairaalassaolopäiviä?

   Blogin pitäjä on sisäistänyt tuon tutkimuksen aivan väärin. Ajateltu liian tunnepitoisesti ja jättämällä tietyt asiat huomioimatta sekä tehty oikaistut johtopäätökset. Tutkimuksessahan ei oteta kantaa hoitotuloksiin, joka mielestäni olisi kuitenkin se tärkein asia.

   Tutkimuksessahan on kyse ainoastaan siitä miten kustannuksia saataisiin vähennettyä eikä mistään muusta.

   Poista
  6. "Eli haluatteko, että nyky Suomessa vähennetään terveydenhuoltohenkilökuntaa ja resursseja eli vähennetään tutkimusmääriä, sairaalassaolopäiviä?"

   Ei, haluamme että henkilökunnan määrä pysyy suurin piirtein ennallaan, mutta että terveydenhuoltojärjestelmä korjataan toimivaksi ja tehokkaaksi. Silloin saamme samalla henkilökuntamäärällä kokonaisuuden toimivaksi.

   "Tutkimuksessahan ei oteta kantaa hoitotuloksiin, joka mielestäni olisi kuitenkin se tärkein asia."
   Ei oteta, mutta terveydenhoitojärjestelmämme TOIMIVUUTEEN ja tehokkuuteen otetaan kantaa. Ja niissä todetaan olevan parantamisen varaa reilusti. Hoitotuloksista ei olekaan olemassa kovin luotettavaa tilastotietoa, mutta jos terveydenhuoltojärjestelmä ei kokonaisuutena toimi hirveän hyvin, hoitotuloksetkaan tuskin ovat parhaimmasta päästä?

   Tässä Valtiovarainministeriön raportissa todetaan, että hoitotuloksista (eli vaikuttavuudesta) ei ole kovin hyvää tietoa olemassa:
   ”Perusterveydenhuollon lääkäripalveluiden tuottavuudesta ja vaikuttavuudesta ei voida nykyisellä tilastointimenettelyllä saada riittävää kuvaa. Lähivuosina, kun valtakunnallinen yksilötason palvelutapahtumia koskeva rekisteri on luotu, tullaan saamaan parempaa tietoa.” (http://www.vm.fi/vm/fi/04_julkaisut_ja_asiakirjat/01_julkaisut/03_kunnat/20100317Perusp/Peruspalvelujen_tila-raportti_2010.pdf)

   "Tutkimuksessahan on kyse ainoastaan siitä miten kustannuksia saataisiin vähennettyä eikä mistään muusta."

   Ei tuo tutkimus keskity pelkästään taloudellisiin näkökulmiin, vaan myös järjestelmämme toimivuuteen ja tehokkuuteen.

   Poista
 11. Jaksoin katsoa videota kolmisen minuuttia, pelkkää sisustusta ja joitakin teksteä minkä on voinut jo lukea blogista... Ei kovin kiinnostavaa.

  Miksi päivystyksessä on tarvinnut olla lattialla? Ihan hirveän kipeä ei vissiin ole ollut, kun ei sitten olekkaan tarvinnut apua vaan on voinut lähteä ilman lääkärin tapaamista kotiin. Päivystyksessä kun joskus joutuu jopa jonottamaan...

  En ymmärrä tätä julkisuushakuisuutta, oikeastaan koko blogia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin itsekin samaa. Oliko päivystyksessä niin paljon ruuhkaa, ettei muualle mahdu kuin lattialle? Eikä tämä jo kerro että kirurgi oli varmaan kiireinen?

   Poista
  2. Vastaan tähän nyt itse ihan henkilökohtaisesti. Silloin kun ihminen on niin kipeä, että joutuu kippurassa olemaan ( ainoa asento joka tässä auttoi pysymään tajuissaan ) ei pysty istumaan eikä makaamaan. Silloin todella, kun on kipeä. Oletko ollut koskaan niin kipeä kysyn vain? Jos olet sitten tiedät. Syy miksi kiru ei ottanut vastaaan on varmasti hyvin yksinkertainen: Asennevamma jo ennestään kroonisia neuropaattisia kipupotilaita kohtaan. Yksinkertaisesti tapasin hönet myös silloin, kun tulin pohjoisesta ambulanssilla Mikkeliin. Sama asenne vastassa... Kysynkin miten yksi sairaala voi mokata näin pahasti? Miten voi olla mahdollista, että kun Kuopioon pääsin sisälle tieni veikin heti leikkauspöydälle? On tässä aika suuri syy ihmtellä moista käytöstä? Siis sitä asennevammaisuutta. Mikkelistä löytyy myös hyviäkin lääkäreit, mutta akuutissa kivussa heitä ei illalla tavoita ja joskus on vain päivystykseen mentävä. Kysynkin arvoisa anonyymi, onko mielestäsi tässä jokin epäkohta? Siis kahden sairaalan välillä? Voin vain kiittää Kuopioon pääsyä ja heidän ammattitaitoaan reagoida asioihin nopeasti. Nyt hoitoni jatkuu päävamman osalta, sitökään ei Mikkelissä hoidettu ? No miksi sitä en tiedä mitä siellä kirran polilla on tehty? Ja vaikka päivystäjä pahoitteli jälkeenpäin sähköpostitse asiaa ( luettuaan jutun ) se ei paljon lohduta tässä tilanteessa.

   Poista
  3. Ei ole tarkoitus loukata tai mitään, mutta eikö kannattaisi mielummin menettää taju niin kipu ei tunnu?

   Poista
 12. Palveleeko tämä blogi myös heitä?

  http://www.lansi-savo.fi/uutiset/l%C3%A4hell%C3%A4/kaksi-loukkaantui-ulosajossa-viitostiell%C3%A4-mikkelin-etel%C3%A4puolella-114779

  VastaaPoista
 13. Tässä sen saa taas huomata, että asioilla on usein kaksi puolta. Tuskin kirurgi on tahallaan Wilhelmiinaa päivystyksessä odotuttanut.

  VastaaPoista
 14. Suhtautuisin hyvin varauksellisesti blogin esittämiin väitteisiin.Asioilla tuppaa olemaan aina vähintään kaksipuolta.

  VastaaPoista
 15. Aluksi lukee että Wilhelmiinalla oli irrallinen luupala selkäytimessä. Sitten lukee että irrallinen pala poistettu selkäytimen läheltä. Oliko paloja useampi kuin yksi vai oliko pala liikkunut pois? Miten liikkunut pala löydettiin?

  VastaaPoista
 16. luin vasta tämän.. ja miksi luin... siksi että haen tietoa niskan vioista. Tiesin että niskani on viallinen, mutta kun pääsin vajaa vusi sitten magneettiin, niin todetiinkin aika pahaa, kolmessa kohtaa ahtaumat. Ei voi leikata kun hyvin suuri riski neliraajahalvaantumiseen. Lopputulos oli että työpaikalla tehdään työnkevennys, mutta kaiken säästön jälkeen se onkin ollut työn lisäännys. Työterveyshuolto vaan kuuntelee niitä ketkä maksaa, eli minun työnantaja. Tottakai, jos olisi varaa privaattiin, niin... muuttuisiko se? Who knowes, who cares..... tänäpäivänä. Surullista. Tämä Wilhelmiinan tarina on taas juuri näitä että ihan itketti.

  VastaaPoista
 17. Mitähän Wilhelmiinalle nykyään kuulu? Toiko leikkaus avun?

  VastaaPoista
 18. Hei😊
  Mitäs sinulle kuuluu nykyään? Kaipaan ihanaa sisustusblogiasi😊

  VastaaPoista
 19. Hei😊
  Mitäs sinulle kuuluu nykyään? Kaipaan ihanaa sisustusblogiasi😊

  VastaaPoista
 20. Hei Wilhelmiina olen v.2013 kärsinyt hirveistä niskakivuista koko selkää poltti olin kuin tulessa menin Marian sairaalan päivystykseen minulle sanottiin ei teitä voi mikään vaivata kun te kävelette, olin tuskasta punainen kauhea pahoinvointirefleksi koko ajan päällä, olen saanut kärsiä julkisen terveydenhoidon kautta mitä kauheampia kokemuksia, minulla oli jo v.2013 kaularangan välilevytyrä kun olin Helsingin Töölönsairaalassa ja minulle sanottiin sauvakävelyä ja ikkunanpesua ja 8 tbl Panacodia ja KlotriptylMiteä 4 tbl päivässä´. Menin yksityiselle jossa todettiin välilevypullistuma C5/6 välissä ja leikkaus tehtiin kesäkuussa vvvvv.2014, mutta sen jälkeen kovat kivut ovat olleet jokapäiväisiä implantti joka laitettiin kaularankaan ei ollut pysynyt paikoillaan, uusintaleikkaus nyt tammikuussa levytys ja luusiirre entisen irronneen implantin kohdalle, nyt otettu Enmg todettu lievä krooninen hermojuurivaurio C6 molemminpuolin, kovat polttavat kivut käsivarsissa ja myös jaloissa ja niskakipua kovat lääkkeet auttavat vain, minulla on nyt toukokuussa käynti neurokirurgilla, haluaisin niin elää normaalin naisen elämää.

  VastaaPoista
 21. Minulla on lannerangan välilevytyrästä (leikattiin liian myöhään) johtuva iskiashermovaurio.Polte on välillä helvetillinen pakarasta varpaisiin. Olen saanut apua Benfotimiinista ja mitokondioitoimintaa tukevista Q10:stä ja asetyyli l karni-
  tiinista. Myös D3-vitam. 150/50migr.g/pv lisää em. tehoa. Kokeile! JAKSAMISTA!

  VastaaPoista